Δείτε τα τελευταία νέα μας

Ιαματικά λουτρά Αγίας Παρασκευής

Σε απόσταση 2 χλμ. από το το Παλιούρι βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά της Αγίας Παρασκευής που είναι πόλος έλξης όλων όσοι αγαπούν τον ιαματικό τουρισμό. Απέχουν 120 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη στη χερσόνησο της Κασσάνδρας και βρίσκονται σε απόσταση 5 χλμ. από τον οικισμό. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο spa που φημίζεται για τις σπάνιες θεραπευτικές…

Ιαματικά λουτρά Αγίας Παρασκευής - Terra Olivia Luxury Villas & Suites

Σε απόσταση 2 χλμ. από το το Παλιούρι βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά της Αγίας Παρασκευής που είναι πόλος έλξης όλων όσοι αγαπούν τον ιαματικό τουρισμό. Απέχουν 120 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη στη χερσόνησο της Κασσάνδρας και βρίσκονται σε απόσταση 5 χλμ. από τον οικισμό. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο spa που φημίζεται για τις σπάνιες θεραπευτικές του ιδιότητες. Η πρώτη πηγή ανακαλύφθηκε από κάποιον γεωργό, που έψαχνε να βρει θειάφι για να ραντίσει τα αμπέλια του. Μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου, οι κάτοικοι ανατίναξαν τα βράχια με δυναμίτη και ξεπήδησε το υδροθειούχο νερό θερμοκρασίας 39 o C από το ηφαίστειο, όπου δημιουργήθηκε η νέα Θερμοπηγή. Αρχικά ονομάστηκε πηγή Αγίου Νικολάου και μετά Αγίας Παρασκευής.

Στην τοποθεσία των πηγών, τα πρώτα χρόνια δημιουργήθηκε ένα μικρό παράπηγμα με δύο αίθουσες και το 2000 χτίστηκε το νέο υπερσύγχρονο κτίριο.Υπάρχουν δυο πισίνες (μια εσωτερική και μια εξωτερική) με ιαματικό θαλασσινό νερό και θερμοκρασία μεταξύ 36 – 39 βαθμούς Κελσίου, ατομικές μπανιέρες (1 διπλή και 6 μονές), μία σάουνα, δυο χαμάμ, δυο αίθουσες με υδρομασάζ. Λειτουργούν όλο το χρόνο, από 1η Μαΐου καθημερινά ενώ από 1/1 – 30/4 Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (τηλ. 23740 71358, 71810).

banner-aspa